Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio tusen var till idrottsledare

/

Två överrumplade söderhamnare fick igår ta emot varsitt stipendium från Sparbanksstiftelsen. Tova Gavell och Nicklas Johansson belönades med tio tusen kronor var för sitt idrottsledarengagemang.

Annons

– Jag är jätteglad, men det känns också overkligt att det skulle hända mig. Jag förstod att det handlade om pengar eftersom vi skulle till banken, men jag kunde inte ana det här, sade en lycklig och förvånad Tova Gavell.

Hon tränar i Söderhamnsortens ryttarförening sedan nästan ett år tillbaka och fick stipendiet för att "Hon är en ung engagerad hästtjej med ledaregenskaper". Stipendiet ska uppmuntra hennes nuvarande och kommande engagemang inom hästsporten. Pengarna går troligtvis till ridutrustning för Tovas del.

Sparbanksstiftelsen delar tillsammans med Swedbank ut stipendier fyra gånger om året i Söderhamn och ungdomsledare inom idrott är en av de grupper som belönas. Stipendierna har delats ut i tre år och kommer att delas ut de närmsta sju åren. En miljon kronor är avsatta för alla stipendier totalt.

Nicklas Johansson tränar ungdomar i Sandarne SIF och håller i klubbens fotbollsskola. Han har varit aktiv inom föreningen i tio år och tilldelades stipendiet för sitt engagemang. Enligt motiveringen är han "En klippa i föreningen".

– Först kändes det lite pinsamt. Det är väl inget speciellt det jag gör, tänkte jag. Men det är klart, man lägger ju ner en hel del tid. Jag blir rörd av uppskattningen. Nu ska jag bjuda alla på fotbollsskolan på glass!

Mer läsning

Annons