Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidsfrist för Stenbacken

/
  • Mattias Håberg har bott på Stenbackens boende- och arbetskooperativ i två månader.

Stenbackens boende- och arbetskooperativ kan andas ut. I alla fall tillfälligt.

På torsdag väntas kommunstyrelsen fatta beslut om ett nytt hyreskontrakt.

– Det ger oss möjlighet att arbeta lite mer långsiktigt, säger Stenbackens ordförande Anders Ramstrand.

Annons

Osäkerheten har varit stor för Stenbackens boende- och arbetskooperativ, som hyr fastigheter av kommunen. I över två år kooperativet endast har haft ett rivningskontrakt med en uppsägningstid på tre månader.

På torsdag är frågan om Stenbacken uppe på kommunstyrelsens bord. Då väntas man fatta beslut om ett nytt hyresavtal, med tolv månaders uppsägning i stället för tre. I det nya avtalet kommer kommunen också stå för en del av underhållet i fastigheterna.

– Det känns lite bättre, däremot måste vi vara noga med vad kontraktet innebär. Vi vill veta i detalj vad vi ska göra och vad kommunen ska göra, säger Anders Ramstrand.

Stenbacken har tidigare varslat samtliga anställda om uppsägning, någonting som man nu drar tillbaka.

– Vi har fört diskussioner med Sven-Erik (Lindestam) och haft möten med olika partier och vi har förstått att den politiska viljan är positiv till vår fortsatta verksamhet, vilket känns skönt, säger Anders Ramstam.

Men ännu är inte sista ordet sagt om Stenbacken, och en rivning är fortfarande inte uteslutet. Kommunstyrelsen skriver också att en ny utredning ska startas, där kommunen i samråd med andra instanser ska ta fram ett långsiktigt förslag kring kommunens engagemang i kooperativet.

– Det är som jag har sagt hela tiden, jag kan inte se framför mig att 100 människor ska ställas utan tak över huvudet, däremot skulle det kunna bli så att vi kommer fram till att det är bättre att verksamheten håller till någon annanstans. Men min bestämda uppfattning är att verksamheten är så nödvändig att den blir kvar, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam (S).

Mer läsning

Annons