Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telia hjälper Söderhamns kommun

/

Telia vill hjälpa kommunen kämpa mot länsstyrelsens beslut att upphäva bygglovet för en 3G-mast i Vågbro.

Annons

För tre veckor sedan upphävde länsstyrelsen bygglovet för en 24 meter hög mast och teknikbod som Telia byggt på Höglunda.

Söderhamns kommun hade gjort fel i sin handläggning av ärendet. Fler boende skulle ha räknats som sakägare och informerats om bygget, ansåg Länsstyrelsen och skickade tillbaka ärendet till kommunen för att pröva bygglovet på nytt.

Då hade anläggningen redan stått på platsen i ett halvår. Kommunen har ännu inte gjort någon ny prövning av bygglovet och har uppgivit att man avvaktar till efter semestern.

Under tiden agerar Telia och vill hjälpa kommunen på traven. Telekombolaget har skickat en dom från Kammarrätten i Stockholm som gett Stockholms kommun rätt i ett liknande fall.

Precis som i fallet i Vågbro upphävde först länsstyrelsen bygglovet som Stockholms kommun gett Tele2 efter överklagan av grannar. Men bolaget överklagade och fick rätt i Kammarrätten som anser att länsstyrelsen i Stockholms län inte tagit hänsyn till den nya praxis som gäller.

Kammarrätten skriver också att allmänintresset gör att de klagande grannarna får tåla den olägenhet som teleanläggningen ger.

Mer läsning

Annons