Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknik med kulor

/

(Uppdaterad 15:34) Det är full fart i Bergviksskolans nya teknikrum, som började användas tidigare under vårterminen.

Annons

Ett långt hoptejpat rör slingrar sig längs med väggen, det svänger av och fortsätter efter en brant sluttning in i en loop innan den avslutas i en korg. I början av skapelsen står Alma Lövgren på en bänk. Hon släpper ner kulan och följer dess väg runt i banan.

– Det var drygt i början, att klättra och sätta upp banan på väggen. Det blev roligare sen när vi hade satt ihop allt och det fungerade, säger hon.

Alma Lövgren går i lågstadiet på Bergvikskolan och tillsammans med sina klasskamrater har hon lektion i teknik i skolans nya tekniksal. På schemat står byggandet av kulbanor.

– Under våren har vi pratat en del om tyngdlagen, och det finns inget bättre sätt att visa det med än en kulbana, säger läraren Irene Woxström.

Det är hon som, tillsammans med kollegan Ylva Bjerksäter, såg till att den nya tekniksalen blev verklighet. Strax efter jul började klassen "smyga ner så smått", som hon själv uttrycker det.

Sedan dess har eleverna en tekniklektion i veckan.

– Det här med teknik är ett nytt inslag i läroplanen för lågstadiet och vi kände att vi måste ha en egen sal. Det är jätteskönt att kunna ha ett ställe där vi inte behöver plocka undan efter varje lektion.

Mer läsning

Annons