Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sydafrikabesök blir projekt

/
  • Sanna Stråhle, Emma Karlsson, Anna Mattsson och Frida Berger-Gradén fick i våras chansen att åka till Sydafrika och bland annat besöka glada, sydafrikanska skolbarn.

Intrycken från skolresan blev starten för fyra tjejers projektarbete om hiv och aids.

Annons

På torsdagen var det internationella aidsdagen. På Cfl höll de elever som i våras var på besök i Sydafrika föreläsningar om sina intryck efter resan.

Fyra av dem var treorna Frida Berger-Gradén, Emma Karlsson och Sanna Stråhle från naturprogrammet och Anna Mattsson från samhällsprogrammet.

– Vi följde med ett hospice-team, som är en slags hemtjänst och besökte människor som var smittade av hiv eller sjuka i aids. Vi besökte också Genesis, som är ett sjukhem för aidspatienter, säger Emma Karlsson.

Hon berättar att intrycken var väldigt starka och trots att de förberett sig innan resan blev det ibland nästan för mycket.

Men deras resa kommer inte bara att resultera i nya bekantskaper och fördjupade insikter. Frida, Emma och Sanna kommer också att göra ett projektarbete med avstamp i Sydafrikabesöket.

– Vi kommer att göra en undersökning om hiv och aids. Vi delade ut enkäter i Sydafrika och kommer att göra det här hemma också. Syftet är att se hur de ser på sjukdomen där och hur vi ser på den här, om det finns skillnader, säger Frida Berger-Gradén.

Samhällsvetaren Anna Mattsson kommer däremot att ha en annan inriktning på sitt arbete. Hon ska studera svenska och sydafrikanska ungdomars syn på politik.

Mer läsning

Annons