Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé igen för In da club

Men skadegörelse och dåliga lokaler hotar den populära nattklubben för ungdomar.

Annons

Nattklubben för ungdomar mellan 15-18 år följde upp succén från premiärkvällen i mars med ännu en lyckad kväll.

– Jag har inget exakt antal, men det var strax över 200 besökare. Dessutom var det mer folk på dansgolvet den här gången, säger initiativtagaren Fredrik Bergner.

Han är ordförande i Söderhamns innebandyförening som står för arrangemanget. Tyvärr inträffade också en händelse på fredagskvällen som kan hota In da clubs framtid.

– Det var en eller två personer som förstörde för alla andra och tog sönder en toalettstol. Skadegörelsen är polisanmäld och vi tror att vi har fått tag på rätt personer, säger Fredrik Bergner.

Skadorna måste ersättas, men nattklubben drar inte in några pengar att tala om och alla arbetar ideellt.

– På de här två gångerna har vi fått ihop några tusenlappar. Men det är sådana där händelser som gör att vi kanske inte kan fortsätta, säger Fredrik Bergner.

Men det finns ytterligare ett bekymmer. Lokalen, Ferdinand i Kulturens hus, vållar problem för arrangörerna och deras besökare.

– Det finns ingen bra ventilation och belysningen är taskig. Det gör att ungdomarna vill springa ut ganska mycket och då upplever vi att det blir lite stökigare.

I dagsläget är ytterligare ett klubbtillfälle planerat i maj, men därefter är det ovisst om In da club kommer att fortsätta. Om konceptet fortsätter att vara populärt bland ungdomarna och fler strömmar till är Ferdinand för litet.

– Vi tittar på vilka möjligheter som finns att byta lokal. Det är också en ekonomisk fråga. Nu går det precis ihop sig, men vi hoppas på lite fler sponsorer.

Mer läsning

Annons