Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulen lyxbil till rätten

Nu åtalas en av de BMW-förare som stoppades av Söderhamnspolisen förra månaden.

Annons

För en månad sedan stals en exklusiv BMW X6 M värd omkring en miljon kronor i Karlstad. Ägaren hade GPS i bilen och kunde hemifrån följa hur den färdades mot Söderhamns kommun. Toppfarten under resan registrerades vid ett tillfälle till 255 kilometer i timmen.

På E4 strax norr om Söderhamn fick en polispatrull syn på bilen som hade fått tyska registreringsskyltar. BMW:n återfanns på en skogsväg i höjd med Ångersjön söder om Enånger. Längre bort fanns en man som gömt sig i en vägtrumma.

Nu åtalas den 42-årige mannen för grovt häleri. Mannen nekar till att ha stulit bilen och hävdar att det var en annan person som körde. Själv ska han bara ha tagit över ratten den sista biten.

Utredningen visar att den som stulit bilen har lyckats programmera in en nyckelkopia i bilens elektroniksystem, så att den går att köra.

Knappt två veckor senare stoppades en likadan BMW i en poliskontroll på E4 i Söderhamn. Även den var stulen och falskskyltad. Föraren är nu häktad, misstänkt för grovt häleri. Polisen tror att det rör sig om ett led i en organiserad brottslighet.

– Vi tror att bilarna går österut men riktigt vart vet vi inte, säger Peter Jernqvist vid Söderhamnspolisen.

Mer läsning

Annons