Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffas för sönderslaget öga

Förra året hotade en 37-årig Ljusnebo två poliser, slog en kvinna och överföll en förbipasserande med en spritflaska. Nu får mannen sitt straff.

Annons

På kvällen den 27 februari 2010 hade 37-åringen druckit stora mängder alkohol. När han sedan promenerade från Norrberget i Söderhamn gick allt fel. Oprovocerat attackerade han en förbipasserande man. Med en glasflaska måttade 37-åringen ett slag som träffade mannen i tinningen och över ögat.

Smällen var så kraftig att okbenet krossades och bensplitter trycktes in mot offrets öga, som sedan dess lidit av nedsatt syn. Efter slaget lämnades den blödande mannen medvetslös i snön.

I slutet av maj samma år hotade 37-åringen två poliser med kniv, då de besökte honom i bostaden. Även då var han påverkad av alkohol.

Fem månader senare fick mannen ytterligare kontakt med polisväsendet, efter att han slagit en kvinna i ansiktet.

Enligt Hudiksvalls tingsrätt är det fastställt att mannen är skyldig till alla gärningar. Han döms därför till ett års fängelse för grov misshandel, hot mot tjänsteman och ytterligare ett fall av misshandel. Han ska dessutom betala 10 000 respektive 6 000 kronor till mannen och kvinnan han attackerat.

Mer läsning

Annons