Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort trossamfundsmöte i Söderhamn

Påvens personlige predikant, Raniero Cantalamessa, och Marcus Birro är några av gästerna på det kristna arrangemanget Oasmöte som startar på onsdag.
– Jag hoppas att det ska märkas vi är många människor som samlas, säger Lars Nilsson kyrkoherde i Söderhamn.

Annons

Det är andra året i rad som Oasrörelsen håller gudstjänster och seminarium i staden. Rörelsen är en del av den kristna rörelsen och som bildades 1993. Oasmötet håller till i Ulrika Eleonora kyrka och Lars Nilsson, som arbetar som kyrkoherde i Söderhamn, ser fram emot mötet.

– Det är oerhört roligt att mötas många människor i ett kristet sammanhang, säger Lars Nilsson.

Enligt Lars Nilsson hade arrangemanget ifjol en besökssiffra på ca 500 personer utspritt på alla dagar och han hoppas på liknande uppslutning även i år. Bland de mer utstickande namnen på Oasmötet är Raniero Cantalamessa som till vardags fungerar som den nuvarande påven Franciskus personlige predikant.

– Han är en äldre man med mycket erfarenhet och det ska bli väldigt intressant att höra vad han har att säga, säger Lars Nilsson.

Raniero Cantalamessa kommer att hålla en föreläsning för präster och pastorer under torsdagen och på kvällen en gudstjänst på engelska för åhörare. En annan mer kontroversiell gäst är författaren Marcus Birro.

– Han är en människa som lämnar ingen oberörd och någon som vågar vara tvärsäker på vad han tycker. Jag uppskattar att han väljer att dela med sig även av livets mörkare sidor, säger Lars Nilsson.

Oasmötet sträcker sig från onsdag till på söndag vilket innebär att arrangemanget har utökats med en dag från ifjol.

Mer läsning

Annons