Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort antal sökande till rollen som näringslivschef

/

Processen är i gång med tillsättningen av en näringslivschef i Söderhamn.
– Det har varit ett bra antal sökande, säger Thomas Norgren, förvaltningschef i kommunen.

Annons

Totalt är det 36 personer om har sökt tjänsten och i slutet av augusti hoppas Thomas Norgren att rekryteringen ska vara färdig. Tidigare har Söderhamns kommun inte haft någon renodlad näringslivschef så rollen blir därmed ny. Bland kandidaterna till tjänsten finns Caroline Schmidt (C) som för närvarande är oppositionsråd i Hudiksvalls kommun.

– Jag ser gärna att personen är kommunikativ och att denne är ute mycket bland företagen och lyssnar på vad dem har att säga, säger kommunstyrelseförvaltningens chef Thomas Norgren.

Om det är en person som kommer från näringslivet eller en med kommunal bakgrund som får tjänsten spelar mindre roll, anser Norgren. Personen får gärna jobba för att skapa samverkan mellan olika näringsverksamheter i kommunen.

– Vi vill lyssna på företagen och är det något som vi från kommunen kan bidra med vill vi gärna hjälpa till, en näringslivschef har en viktig roll i det arbetet, säger Thomas Norgren.

Den blivande näringslivschefen kommer också att innebära arbete med turismfrågor och marknadsföring i Söderhamn.

– Det här är en roll som saknats i kommunen och vi hoppas på att kunna hitta en bra och driven person, säger Thomas Norgren.

Organisatoriskt tillhör tjänsten kommunstyrelseförvaltningen.

Mer läsning

Annons