Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenö får orättvis behandling

/
  • Sune Hansson har bott på Skärså camping i sju år. Han trivs bra i campingens lugna miljö och har inget intresse av att bo på stora campingar som Stenö.
  • Alf Kanon vill snygga till stranden vid Mohed camping, men får inte ta över den för kommunen.
  • Lillemor Östberg, sköter om gästerna på Skärså camping. Många av dem efterfrågar en badstrand i området.
  • Bryggan vid stranden i Mohed ligger fortfarande i vinterläge och stranden är i stort behov av en upprensning. Allt detta ansvarar kommunen för.
  • De privata campingägarna anser att kommunen inte agerar rättvist.

Kommunen ville rädda Stenö. Men köpet snedvrider konkurrensen och nu har de privata campingägarna fått nog.

Annons

– Vi konkurrerar inte på samma villkor när kommunen använder sig av skattepengar, säger Alf Kanon, ägare av Mohed camping.

Förra året investerade Söderhamns kommun 250 000 kronor i renoveringen av Stenö camping och lika mycket pengar tillkommer i år igen. Utöver de investerade pengarna har kommunen även haft arbetskraft på Stenö i form av ett trettiotal praktikplatser för långtidsarbetslösa.

När kommunen tog över campingen var det bara en enstjärnig anläggning, nu har campingen tre stjärnor och visionen är att lägga till ytterligare en stjärna inom tre år.

– Det är viktigt för Söderhamn att ha en välsedd anläggning, detta har stor betydelse för affärsverksamheten i kommunen säger Gunnar Mellqvist, chef för kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen.

Men Stenö är inte den enda campingen i Söderhamns kommun och andra anläggningars ägare känner sig orättvist behandlade.

– Det snedvrider konkurrensen när kommunen använder sig av skattepengarna för sin camping och inte erbjuder oss någonting, säger Alf Kanon som äger Mohed camping.

Mer läsning

Annons