Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenbacken vill se ett hyreskontrakt - nu

I över två års tid har Stenbacken försökt förmå kommunen att skriva ett nytt hyreskontrakt så att de kan säkerställa verksamheten.
Trots det senaste löftet om att husen inte ska rivas, har ingenting hänt. Och nu löper varseltiden av personalen snart ut.

Annons

Som ordförande för Stenbackens boende- och arbetskooperativ har Anders Ramstrand skrivit ett långt brev till kultur- och samhällsutvecklingsnämnden, KUS.

Där säger han bland annat att förvaltningen fått i uppdrag att utarbeta ett standardkontrakt med tolv månaders uppsägning. Kontraktet skulle dessutom vara klart inom en nära framtid.

Nu har september övergått till oktober och fortfarande väntar de på att pappren ska bli klara.

- Redan för två år sedan skickade jag en skrivelse till kommunen för att få vårt rivningskontrakt omförhandlat till ett vanligt hyreskontrakt. Den skrivelsen har vi inte fått svar på än. Men efter vårens utfall, då KUS presenterade ett tjänstemannautlåtande om fastigheternas framtid, blev vi tvungna att agera snabbt, säger Anders Ramstrand.

Eftersom tjänstemännens förslag var att riva fastigheterna, alternativt rusta – men då hade det blivit alldeles för dyrt för hyresgästerna – fann de ingen annan utväg än att varsla de tio anställda om uppsägning. Och nu är varseltiden på väg att löpa ut.

Lars Stål är teknisk chef för Söderhamns kommun och det är bland annat hans uppgift att skriva ett kontraktsförslag. Anledningen till att det ännu inte har blivit gjort säger han beror på att vissa på förvaltningen har haft fullt upp med saneringen av råtallolja, medan han själv har haft semester.

- Men vi hade ett möte så sent som i september och kom överens om att det skulle skrivas ett hyreskontrakt. Som jag ser det kommer vi att kunna ordna det här redan till veckan. Det är inget som behöver ta tid, ett papper ska upprättas och två parter skriva under, säger han.

Även om Anders Ramstrand är nöjd med att det ska ske en träff nästa vecka, anser han att det borde ha gått fortare om det är så lätt som Stål säger.

Mer läsning

Annons