Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stans skarpladdade söner

/
  • Son of a Gun består av Jonas Brorstad, Conny Thörnell, Christian Sandström, Andreas Larsson, Tobias Gustavsson och Markus Källman. Den sistnämnde kunde inte vara med och repa eftersom han

I kväll går Söderhamnsbandet Son of a Gun på scenen igen efter fyra års tystnad.

Annons

Efter knappt fyra års dvala var det en tillfällighet som återförenade dem. I kväll äntrar Söderhamnsbandet Son of a Gun scenen som förband till Sator efter en rejäl middagslur.

Son of a Gun är bandet som hade en kort, men intensiv lokal karriär under 2008.

– I januari kom vi på idén. Jag kommer ihåg hur Conny kom fram till mig på Mousquet och sa: "Vi borde ha ett band och det ska heta Son of a Gun.", säger bandets trummis Christian Sandström.

Det ena ledde till det andra, någon kände någon och våren 2008 spelade bandet in en demo.

– Nästan direkt fick vi en massa spelningar. Vi spelade på Verkstäderna, Rock the mountain, skolavslutningen, Strömmingsleken... Så vi hann inte spela in något mer material, säger Christian Sandström.

– Jävlar vad mycket spelningar vi hade!, säger Andreas Larsson, basist.

Men framåt hösten började några plugga, drog i väg åt annat håll och glädjen försvann.

Men så en kväll i höstas satt bandets sångare Conny Thörnell och slösurfade runt på nätet. På Facebook hittade han en gammal bild från replokalen. Han skrev att han saknade tiden med Son of a Gun. Och en efter en instämde de andra i bandet.

– Så kan de gå. Vilken jäkla tur. Så vi tog ett möte i oktober och då bestämde vi oss för att köra, säger Christian Sandström.

De bestämde, de sågs, de repade. Och allt var som förr.

Musiken beskriver de som klassisk hårdrock, med mycket influenser av 80-tal, men med ett modernt sound. I kväll kommer de att spela de nya låtarna live för första gången. Så småningom ska det också spelas in en ny demo.

– Vi dribblar lite med datumen, men det blir inom en månad, säger Christian Sandström.

– Sedan blir det till att ut och spela. Vi hoppas på mycket spelningar. Det är planen: först demo, sedan spela, säger Tobias Gustavsson.

– Och sedan Globen. Det blir en bra dag när vi spelar där, säger Christian Sandström.

Mer läsning

Annons