Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal, hotade och körde full - döms till fängelse

Mannen drack två liter vin och körde sedan skoter genom centrala Söderhamn.

Han döms nu för grov vårdslöshet i trafik, samt en rad andra brott.

Annons

Tre män som är 30, 23, respektive 26 år gamla har dömts för en rad brott. De två yngsta bor i Söderhamns kommun medan 30-åringen är skriven på annan ort men har sina rötter i Söderhamn.

Åtalet gällde 20 punkter, och tingsrätten finner dem skyldiga på nästan samtliga.

23-åringen har gjort sig skyldig till flera trafikrelaterade brott. Bland annat ett i februari då han körde skoter i centrala Söderhamn. Med sig hade han en passagerare som saknade hjälm. Mannen har uppgivit att han innan färden drack två liter vin. Skotern kolliderade med en bil och 23-åringen föll av skotern och svimmade. Han döms för grov vårdslöshet i trafik.

Han har även kört bil berusad vid tre tillfällen, som mest uppmättes alkoholhalten till 1,9 promille. Han döms också för olaga hot efter att ha riktat en kniv mot en annan kille.

Alla tre döms för stöld samt försök till stöld. Detta för ett de den 1 juli i år slangade bensin ur åtta fordon vid Fordon och Biltjänst AB i Söderhamn.

I juli stal 23-åringen och 30-åringen tre röjsågar, fem hjälmar, 60 liter motorsågsbränsle, en verktygslåda samt spännband från en personbil på Hammarvägen i Söderala. För detta döms de för stöld.

Den 28 september togs 30-åringen och 23-åringen på bar gärning när de var i färd med att bryta sig in i ett uthus i Vallvik. För detta döms de för försök till stöld.

Det är 23-åringen som får det längsta straffet. Han förekommer sedan tidigare under åtta avsnitt i belastningsregistret, och får nu åtta månaders fängelse.

30-åringen, som förekommer under 24 avsnitt i belastningsregistret, får fyra månader i fängelse medan 26-åringen döms till skyddstillsyn.

Mer läsning

Annons