Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spring i benen på Förskolans dag

/
  • - Det gick bra att springa och jag fick en bra och fin medalj, säger Svante Flank. Sally Halvarsson får även hon en medalj av Elisabeth Eriksson.
  • - Såpbubblorna flyger högt, ända upp till himlen. Jag försöker fånga dem och jag har fångat jättemånga, tre stycken tror jag, säger Linus Abrahamsson.
  • Det går mycket långsammare att poppa popcorn över grillen än i kastrullen hemma, konstaterar barnen på Bergviks förskola.

Förskolans dag firades under torsdagen i hela kommunen.

Annons

Grodloppet med anor från 1980-talet är en av höjdpunkterna för barnen på Klossdammens förskola. Tävlingen som tidigare var en skidtävling flyttades till förskolans dag och blev en löpartävling efter många år med snöbrist.

Det bästa med loppet är att alla vinner, det spelar ingen roll hur fort man springer, det viktiga är att delta, tycker barnen.

Det var inte bara i stan springskorna åkte på, i Ljusne sprang barnen i Bruksparken. Efter tävlingen bjöds det på glass och hurrarop hördes för förskolan.

I Bergvik är det ansiktsmålning, korv och popcorn i gryta över grillen som gäller. Med mätta magar fångades sedan såpbubblor som dansade i vinden.

Mer läsning

Annons