Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarlovsångest?

Har ni någonsin upplevt ångest över att sommarlovet eller semestern är för kort?

Annons

Ni vet den där känslan att man inte hunnit med någonting alls och det snart är dags att börja jobba eller sätta sig i skolbänken igen. Den känslan har jag haft den här sommaren.

Jag kände mig jätteuppgiven ett tag, räknade veckorna tills jag skulle börja jobba och hela den här underbara, lediga tiden skulle vara slut, ett minne blott. Det var inte själva jobbet jag hade ångest för, utan över att jag inte hunnit göra något den här sommaren, sådana där saker som man alltid gjort alla andra somrar. Badat en massa, spenderat hela dagarna på stranden, tältat och åkt runt till olika platser och skaffat sig oförglömliga minnen.

Min sommar kändes inte speciellt perfekt, då den mest har spenderats med att äta jordgubbar och kolla på How I met your Mother i tv-soffan alla dessa regniga dagar.

Jag var helt förstörd ett tag, tyckte att jag inte hade någon tid alls att hitta på alla de där roliga, underbara sakerna som sommaren alltid brukar bjuda på. Sommartiden var på väg att glida mig ur händerna, övergå i jobb och slutligen skola igen, och jag hade inte gjort ett enda dugg som var speciellt eller ens minnesvärt.

Men vet ni vad? Nu när jag väl börjat jobba så tycker jag att det är jättekul! Jag stormtrivs med allt och är ständigt omgiven av en massa trevliga människor. Det gör mig absolut ingenting att mina sista lovveckor går åt till att kliva upp om morgnarna och cykla till jobbet. Det passar mig faktiskt.

Jag tror att vändpunkten för mig blev resan till Stockholm med min kille. En sen kväll i bergochdalbanorna på Grönalund, hotellövernattning och en shoppingrunda genom staden fick mig att slappna av.

Jag släppte alla jobbiga tankar och bara levde i nuet. För jag fick trots allt mina efterlängtade perfekta sommarminnen, så nu är jag nöjd. Och jag tänker jobba stenhårt, och göra även den kommande hösten speciell. För hur underbar sommaren än är, så trivs jag nog ganska bra med hösten också.

Mer läsning

Annons