Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkafé i Lynäs sätter solig punkt

/
  • Sista kafékvällen firades traditionsenligt med hamburgare. Sven Norberg fixade grillen.
  • Personalen i fiket fick knappt en lugn stund. Många ville åt den färska toscakakan, bullarna och hamburgerbuffén.
  • Efter förra onsdagens traditionsenliga kolbullekväll var det dags att avsluta med burgarbuffé.
  • Att lägga burgarna i en lag på lagerblad och svartpeppar är ett knep som Anneli Gustavsson lärde sig under O-ringen. Men de hann knappt ligga i länge innan de serverades.

Grillosen yr över parkeringen och Leif "Lunkan" Lundgrens toner sätter en gemytlig stämning över området. Det är finalkväll för IOGT-NTO:s sommarkafé.

Annons

Efter några tunga onsdagar visar sig vädret från sin bästa sida, och ett 60-tal besökare har slagit sig ned i kvällssolen utanför IOGT-NTO:s lokaler i Lynäs, Bergvik. Helt klart sommarens bästa mötesplats, tycker Barbro Johansson.

– "Lunkan" är ju jätteduktig att spela, och så är det ett sådant trevligt ställe att träffa gamla bekanta på, säger hon och nickar över besökarskaran.

Det är ständig rullians in till toscakakan, bullarna och kaffet. Men det är en annan doft som sprider sig vid kassan. På spisen puttrar de för-grillade hamburgarna i svartpeppar och lagerblad, för att hålla värmen. Och för extra god smak såklart. Den forna vaktmästaren Anneli Gustavsson får knappt en lugn stund i serveringen.

– Burgarna är otroligt populära. I början av kvällen är det rusning, nu är det ändå lite lugnare, säger hon och räcker två rykande fat över disken.

Föreningens ordförande Britt-Marie Johansson rusar förbi. Det är full rulle, och hon är nöjd över finalkvällen.

– Det är många som väntat på de här kvällarna i sommar, så det har varit lite tråkigt med regnvädret. Men i kväll är det verkligen över förväntan, ett kanonsätt att avsluta på, säger hon glatt.

Mer läsning

Annons