Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solsken över Världsarvsjazzen

/
  • – Det är första gången jag är här, säger Kajsa Englund, sittandes i gräset tillsammans med Katja Lindeberg och Vicky Sachpazi.
  • Först ut på festivalen under fredagen var finländska artisten Maria Kalaniemi tillsammans Timo Alakotila.
  • Filip Jers Quartet underhöll under fredagen.
  • Johan Jutterström, tidigare Söderhamnsbo, och Alexander Zethson framförde musik i ladan.
  • Filip Jers Quartet spelade på fredagen.
  • – Ett bra sätt att lyfta fram världsarvsgården och Jan Johansson, tyckte Anders Uddén, arrangör.

Under helgen arrangeras Världsarvsjazzen för fjärde gången i ordningen. Besökarna har att se fram emot ett fullmatat program med jazz och folkmusik i Jan Johansons anda.

Annons

Först ut på scen under fredagen var den finländska musikern Maria Kalaniemi tillsammans Timo Alakotila. Scenen, som stod uppställd på Erik-Anders världsarvsgård i Söderala, badade i solsken när musikerna bland annat bjöd på finländsk folkmusik, framförd på dragspel och piano.

– Jag har sett fram emot att se en spelning med henne länge och nu fick jag chansen, säger Kajsa Englund, besökare från Bollnäs.

Arrangörerna uppskattar att ca 300 personer hade sökt sig till Världsarvjazzen under fredagen.

– Den här festivalen är ett utmärkt sätt att lyfta fram både världsarvsgården och Jan Johansson. Det märks att både artister och publik trivs här, säger Anders Uddén, arrangör och kultur och fritidschef på Söderhamns kommun.

Under lördagen uppträder bland andra Inger Öst group, som kommer att tolka Jan Johansson alster. Det blir ett musikaliskt möte mellan jazzmusikern Georg Riedel, sångerskan och kompositören Sarah Riedel och artisten Nicolai Dunger. Dessutom blir det officiell prisutdelning till årets Jan Johansson stipendium som i år går till pianisten och kompositören Cecilia Persson. Söndagen blir en familjedag med folkmusik-work shops och buskspel med Söderhamns spelmansgille.

Läs även: Jazz och folkmusik fyller världsarvet

Hon är årets Jan Johansson-stipendiat

Mer läsning

Annons