Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soligt jubileum på Orndagen

/
  • Simson Mattsson är med i Vattenskidklubben i Mohed och såg Orndagen som ett ypperligt tillfälle att marknadsföra klubben.
  • Janne Säll, Mikael Gåvfelt och Kåre Nätt njuter på båten i värmen. Orndagen slår Peace and Love-festivalen, det är de eniga om.
  • Söderhamns motorbåsklubbs ordförande Sven Backlund var nöjd och glad i värmen. Uppskattningsvis 500 personer besökte Orn.
  • Syskonen Maximilian och Timothy Hedman-Persson, 4 år, målades fina av fastern Ann-Sofie Hedman.

Orndagen bjöd på ständiga uppträdanden, ett hundratal båtar och soligt firande av Söderhamns motorbåtsklubbs 100–årsjubileum.

Annons

Klubbens ordförande Sven Backlund var nöjd med dagen, liksom besökarna.

– Det här är det absolut bästa som finns, sa Ljusnebon Janne Säll.

Direkt från Peace and love-festivalen kommer de. Herrarna på den vita båten som passande nog namngetts till "Hakuna Matata". För Janne Säll sitter bekymmerslöst tillbakalutad på kanten av båtens akter med en öl i handen.

– Det här är livet. Man njuter, mår bra och kopplar av. Det finns inget bättre än att vara här ute och speciellt en sådan här dag då det är 100 års jubileum, säger Janne Säll.

På havet är allt "hakuna matata" enligt Janne. Där finns det inga bekymmer.

– Och här ute är alla så trevliga och så omtänksamma. Man har samma intressen och det finns liksom inga problem. Det är höjdpunkten att få vara här.

Mer läsning

Annons