Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker ny konsultför att lyfta handel

Konsulten som skulle lyfta handeln kostade kommunen 400 000 kronor, men inget hände. Nu söker man hans ersättare.

Annons

Den konsult som skulle lyfta cityhandeln i Söderhamn fick tidigare i våras sparken. För de drygt 400 000 kronor kommunen betalat fick man inga etableringar i centrum. Nu letar kommunen ny konsult.

Som Kuriren tidigare har berättat anlitades konsulten Audun Ribe och hans företag Ribe Center Consulting i april 2009 för att locka etableringssugna butikskedjor till Söderhamns centrum. Redan då talade han om butiker som H&M, Gina Tricot och Claes Ohlson och sade sig ha två intressenter på kroken.

Men tiden gick utan att något konkret hände och i våras sade kommunen upp kontraktet, efter drygt två år.

Allt som allt har Ribe Center Consulting fakturerat kommunen 434 750 kronor, men kommunens näringslivschef Kent Lundquist tycker inte att pengarna gått till spillo.

– Vi har till att börja med fått kontakt med en massa olika företag. Det finns kontakter och intresse etablerat. Rätt som det är händer det något, men det är inte alltid helt logiskt när det händer. Men det är viktigt att vara aktiv.

Arbetet för att hitta en ny konsult har dragit i gång, även om det inte finns några namn än.

– Ibland byter ett lag tränare för att man behöver förnyelse. Men vi är inte i skarpt läge än, utan funderar på hur kravprofilen ska se ut. Det ska vara en branschmänniska som har egna kontakter och ingångar, säger Kent Lundquist.

Mer läsning

Annons