Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnstjej tar plats i Globen – testsjunger Österrikes ESC-låt: "Riktigt häftigt"

/

Många artister drömmer om ett Eurovision-framträdande. Elin Forslund från Söderhamn har kommit så nära det går. Hon ska testsjunga Österrikes bidrag inför finalen i Globen.

Annons

Hur hamnar man på Globens scen i anslutning till en final i Eurovision? Man kan ta sig genom de nålsögon som uttagningar och deltävlingar utgör. Eller som student i Kultrurama, som är delaktiga i Eurovisionfinalen i Stockholm som testpiloter när ljud och ljus ska ställas in.

Så Söderhamnstjejen Elin Forslund hittat dit.

– Det var audition och runt 130 personer med. Vissa ska få sjunga sololåtar och en av dem är jag, säger en lycklig 19-åring, som studerar till musikalartist på Kulturama.

Läs också: ESC-motståndet som Frans tippas slå

Låten hon ska framföra fick hon till sig på tisdagen: Österrikes bidrag Loin d'ici som i finalen framförs av artisten ZOË.

– Jag tycker den är bra men andra länder har bättre låtar. Man kan säga att det går att göra den bra, säger Elin Forslund, som får en extra dimension i repetitionerna inför framförandena – låten sjungs på franska, inget hon kan.

– Absolut inte, men det övar vi upp. Jag ska till Söderhamn nu och då får jag öva på påsklovet.

Läs också: Här är Eurovisions nya scen

Själva framförandena sker då finalfesten filas till 24-27 april. Knappast fullsatt, men ett fint skyltfönster, resonerar Elin Forslund.

– Det kommer att sitta folk där som har roller i Eurovision. En bra chans att få visa upp sig, det känns väldigt kul.

Anhöriga till testpiloterna kommer att få en chans att höra bidragen under en konsert på Kulturama några dagar innan de tar plats i Globen.

Läs också: Minns du årets Mello-skandaler?

Mer läsning

Annons