Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnsfotograf tog "värsta familjebilden någonsin"

/
  • Olof Joners och Anna Olssons gravidbild utsågs till den mest bisarra familjen någonsin.
  • Björn Wiksten, som är ordförande i Söderhamns kameraklubb, tog bilden som utsågs till världens värsta familjebild av en brittisk tidning.

Olof Joners och Anna Olsson från Arbrå har blivit världskändisar över en natt. Deras gravidbild utsågs till världens värsta familjebild av en brittisk tidning.

Bilden togs av prästen Björn Wiksten som är ordförande i Söderhamns kameraklubb.

– Det är roligt att göra något annorlunda, men jag hade kanske hoppats att någon av mina andra bilder fått samma uppmärksamhet, säger Björn Wiksten

Annons

Bilden på Olof och Anna hamnade på sajten ”Awkward family photos” som betyder "Pinsamma familjebilder".

Sajten har publicerat annorlunda familjebilder under flera år, men det var när den brittiska tidningen Daily Mail publicerade bilden som spridningen tog fart på allvar.

På torsdagskvällen hade bilden delats över 40 000 gånger på Facebook.

– Jag vet inte hur bilden hamnade på sajten. Vår bild lades ut på en sajt med modellbilder och på min facebook-sida. Troligtvis är den tagen från min facebook-sida, säger Anna.

Vad tycker ni om bilden?

– Vi ville ha en originell gravidbild och för oss betyder bilden lycka och förväntan. Men jag har förstått att den kan tolkas på annat sätt, säger Anna.

– Folk tror kanske att det är en tatuering på magen, men det är bara vanlig vattenfärg.

Björn Wiksten från Söderhamn, präst och ordförande i Söderhamns kameraklubb, tog bilden. Han trodde inte i sin vildaste fantasi att gravidbilden skulle hånas och spridas på det här sättet.

– Jag har länge funderat på att ta gravidbilder och när Anna blev gravid föll det sig naturligt eftersom jag har tagit bilder av henne tidigare. Jag vet inte vem som har lagt upp bilden på den där sajten, berättar Björn.

Mer läsning

Annons