Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamns vattenmiljö utvärderas

/
  • Sveriges Vattenekologer studerar Söderhamns vattenmiljö och har under veckan dykt på flera platser i Söderhamn.

Söderhamn har besökts av vattenekologer som ska utvärdera kommunens miljöliv. På uppdrag av länsstyrelsen har de dykt på flera platser i Söderhamn.

Annons

Under två dagar förra veckan har ekologer från Sveriges Vattenekologer varit i Söderhamn för att studera kommunens vattenliv. Totalt sju platser i Söderhamn finns med i studien och resultatet kommer sedan att finnas med i en rapport över Söderhamns miljöliv.

Storjungfrun, Prästön, Tupparna och Ljusne Stenar är några av de platser där man genomfört provtagningar.

- Där har vi dykt och tittat på alger och olika växter i ett syfte att försöka se hur det är ställt med vattenmiljön. Vi har dessutom skrivit ner och dokumenterat allt vi sett, säger Anders Wallin på Sveriges Vattenekologer.

i Gävleborg har man under flera år haft miljöövervakning och under veckan har ekologerna också dykt på platser i Hudiksvall. Bakom uppdraget står länsstyrelsen och Svealands Kustvattenvårdsförbund.

Under fredagen avslutades arbetet i Söderhamn och nu återstår en sammanställning av all dokumentation. När rapporten är färdig kommer den skickas till länsstyrelsen som utifrån resultatet får besluta om och i så fall vilka åtgärder som behövs.

I nuläget går det inte att säga hur det är ställt med vattenmiljön.

- Det kommer nog att dröja ett tag tills vi har analyserat allt material så vet vi inga resultat än, säger Anders Wallin.

Mer läsning

Annons