Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamns babysim är i akut behov av nya ledare

/

Söderhamns babysim saknar sex instruktörer.
Hittar de inga nya kan vissa fortsättningsgrupper vara nedläggningshotade i vår.
– Verksamheten växer hela tiden, därför är det nödvändigt att hitta nya ledare, säger förenigens ordförande Camilla Moberg.

Annons

Söderhamns babysim tog över driften av den nedläggningshotade simhallen i Söderala 2004.

Sedan dess har de rett ut både små och stora bekymmer. 2007 hade föreningen det så jobbigt ekonomiskt att de skulle tvingas lägga ner om det inte fick hjälp av kommunen.

Den här gången står de inför ett annat problem. Föreningen växer så de knakar, men har svårt att rekrytera nya instruktörer.

– Vi har också några som har valt att sluta. Ska vi fortsätta i samma utsträckning som nu behöver vi ha tag i sex nya ledare inför vårsäsongen, säger Camilla Moberg.

Läs också: Snart dags för dopp

Efter att ha gjort ett antal försök att hitta nya ledare hade styrelsen ett möte förra veckan för att diskutera hur de ska gå vidare.

– Vi har bollat olika idéer och förslag som vi ska testa. Men löser det sig inte kan det sluta med att vi tvingas lägga ner vissa av fortsättningsgrupperna, säger Camilla Moberg.

För att jobba med babysim och vattengymnastik krävs det en instruktörsutbildning. Den hjälper också föreningen till med, men finns det inga intresserade blir det svårt.

– Vi har fått flera förfrågningar om att starta verksamhet för vuxna som inte kan simma, bland nysvenskarna är behovet extra stort. Det finns också barn över tio år som skulle behöva gå på simskola. I dag kräver ju Skolverket att eleverna ska vara simkunniga för att få ett fullständigt betyg i idrott. Men som det ser ut i dagsläget tvingas vi krympa verksamheten i stället för att låta den växa, säger Camilla Moberg.

Läs också: Plaskande glädje efter renoveringsbeslut

Just nu är närmare 250 barn inskrivna i föreningens verksamhet som bedrivs både i Söderalabadet och på Hällåsen. Verksamheten är dessutom så populär att många väljer att åka från Bollnäs, Ovanåker och Hudiksvall för att deras barn ska få vattenvana och lära sig simma.

– Det är klart att vi vill fortsätta att ha en bred verksamhet när behovet finns. Så känner någon sig manad är det bara att höra av sig. Samma sak är det med styrelsearbetet, där fattas det också folk, säger Camilla Moberg.

Läs också: Lär barn trivas i vattnet

Mer läsning