Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn kan få nya dagmammor

Söderhamn kan inom kort få sex nya dagmammor då en ekonomisk förening vill starta verksamhet i kommunen.

Annons

– Tanken är att vi ska ha sex stycken dagbarnvårdare på olika ställen i kommunen, säger Michelle Wallin.

Michelle Wallin, ursprungligen från Söderhamn men boende i Gävle, är en av tre som nyligen startade den ekonomiska föreningen Embla utbildning och hälsa. Föreningen har redan fått godkännande från Gävle för att starta pedagogisk verksamhet i kommunen.

Nu hoppas man på samma positiva besked från Söderhamns kommun. Michelle Wallin har redan klart med sex personer som kan anställas som dagbarnvårdare om kommunen ger tummen upp. Verksamheten kommer i sådana fall att bedrivas i centrala Söderhamn, Ljusne, Vågbro, Norrala, Marmaverken och ytterligare en hittills obestämd ort.

Fokus kommer att ligga på små barngrupper, hållbar utveckling, hälsa och genusperspektiv.

– Vi lägger jättestort fokus på maten. Vi kommer att teckna ett avtal med ett företag som levererar ekologisk och närodlad i mat här i Gävle. Det kommer att bli likadant i Söderhamn.

Man kommer också inleda ett samarbete med Håll Sverige rent och dess projekt Grön flagg, ett verktyg för pedagogiska verksamheter som vill arbeta med hållbar utveckling i undervisning och daglig drift.

Michelle Wallin tror att det finns ett behov och intresse för Emblas tjänster i Söderhamn.

– Jag kommer däruppifrån och har frågat runt om intresset. Det finns ett behov och det borde finnas ett alternativ med mindre barngrupper och med den profil som vi erbjuder.

Mer läsning

Annons