Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygtitt på Ljusnes nya krog

/

På måndag öppnar Turbinen, en ny restaurang med uteservering på Turbingatan 4. Här kommer Abdelkader Cheriet servera pasta, pizza och plankstek till Ljusneborna.

Annons

Renoveringen på Turbingatan 4 har pågått sen i maj. Fortfarande hänger papper för fönstren men annars är allt klart. Inredningen går i mörkt trä med gröna växter, det finns en bardisk och en uteservering ska byggas ut. Här kommer det från och med måndag serveras både lunch och a la carte.

– Jag älskar att laga mat. Det blir allt möjligt, italiensk pasta, plankstek och pizza på menyn. Jag satsar på kvalitet, modern inredning och bra råvaror. Atmosfären ska vara lugn och mysig, lite lyxig och passa barnfamiljer, säger Abdelkader Cheriet som är kock och ägare.

Abdelkader Cheriet har själv designat och byggt det mesta av lokalens inredning då han är utbildad arkitekt. Det var mindre än ett halvår sedan som han fick idén att starta en egen krog. Han hade jobbat säsongsvis som kock i Sälen och Stockholm men ville samla familjen i Sandarne och slippa flacka fram och tillbaka.

– Det har varit mycket jobb hela tiden, det är mycket papper och många saker att tänka på när man startar eget. Men man måste våga satsa, säger han.

Det han saknar fortfarande är alkoholtillstånd, men han har sökt och hoppas få det snart.

Att det blev just i Ljusne som Abdelkader Cheriet valde att öppna eget förklarar han med att han känner många här och tror att det finns behov av en krog. Han har lite premiärnerver inför måndagen medger han.

– Jag har lite ont i magen, det är både och. Jag är jätteglad att få öppna mitt första ställe med egen meny och jag hoppas att Ljusneborna ska tycka om Turbinen.

Mer läsning

Annons