Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slovenskt besök på Magoo

I två veckor har elever från Slovenien praktiserat i Söderhamn. På söndag åker de hem till Ljubljana med massor av nya erfarenheter.

Annons

Rok Dremelj och Klemen Bartol pluggar vanligtvis en utbildning i elektroteknik med inriktning mot multimedia i Sloveniens huvudstad Ljubljana. Men i två veckor har de genom ett EU-projekt fått chansen att praktisera i Söderhamn, bland annat på Magoo.

– Vi har jobbat med animationer här, först genom att göra modeller och sedan animerat dem i datorn. När vi först kom hit började vi från början med programmet, så det var helt nytt och vi fick lära oss allt från början, säger Klemen Bartol.

De har också fått chans att gå på studiebesök på Staffangymnasiet och gjort en del sightseeing i Söderhamn. Det har resulterat i en film.

– Det är riktigt trevligt här. Det är första gången jag har sett så många intressanta platser i en så liten stad, säger Rok Dremelj.

Liten var ordet. Med sina 250 000 invånare har Ljubljana tio gånger så många invånare som hela Söderhamns kommun. Ändå säger Klemen Bartol och Rok Dremelj att de har lärt sig massor.

– Vi har fått mycket ny kunskap om program och om hur man kan göra animationer.

Mer läsning

Annons