Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckfilmsfestival med asiatiskt tema

/
  • Förra året var det en maskör som pratade . Vem som kommer i år är ännu oklart.

Skräck på asiatiska blir temat på årets Skräckfilmsfestival. I oktober rullar sex filmer upp på Verkstäderna och Svea bio. Den ena ruggigare än den andra.

Annons

När Medieverkstan arrangerade en skräckfilmsfestival förra året kom 100 personer. Det borgade för en fortsättning i år.

– Vi hoppas det blir lika bra i år. Vi vill ju nå ut till så många som möjligt i Söderhamn, säger Erik Jonsson, ordförande i Ungdomsfilmklubben.

Den 21 oktober rullar den igång igen. Skräckfilmsfestivalen som är ett samarrangemang mellan Ungdomsfilmklubben och Medieverkstan visar de första filmerna på Verkstäderna innan mörkret faller och man förflyttar sig till Svea bio.

Mellan klockan fyra på eftermiddagen och fyra på tidiga morgonen visas skräckfilm, i år med asiatiskt tema. Japanska, koreanska och kinesiska filmer

– Det är ju en helt annan kultur. Man kanske inte känner igen sig i vissa delar men det ändå kan vara spännande och skrämmande, säger Erik Jonsson.

Budgeten för festivalen består av flera mindre kostnader, till exempel hyra av biografen, vakter som krävs i bion och biografpersonal. Årets finansiering är klar. Länskultur Gävleborg kommer, precis som förra året, bidra med 10 000 kronor, vilket är halva budgeten.

– De stöder det här programmet och det är jättebra. Utan dem skulle vi inte kunna genomföra det, säger Erik Jonsson.

Mer läsning

Annons