Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skolan ville inte ha honom"

/

Erik har både dyslexi och koncentrationssvårigheter men fick aldrig tillräckligt med lärarstöd av Sandarne skola. Nu vill han gå om sjätte klass – men Sandarne skola sade nej.


– Det är otroligt jobbigt för mig just nu, säger Erik.

Annons

Till hösten börjar Erik sjuan. Han är diagnostiserad med dyslexi och ADD (Attention Deficit Disorder). Det betyder att han svårt att koncentrera sig, och problem med att läsa och ta till sig text. Trots sina problem fick han inte det lärarstöd i skolan som han behöver. Därför vill han gå om sjätte klass. Men det får han inte. Sandarne skolas rektor vägrar motivera varför hon sa nej.

– Jag vill inte kommentera enskilda elever, säger Sandarne skolas rektor Catharina Norgren.

Därför vände Eriks mamma sig till Hamnaskolan som till en början lovade Erik en plats. Men när mamman förklarade att Erik behöver stödundervisning, drogs erbjudandet tillbaka.

På måndagen blev Eriks mamma kontaktad av rektorn på Sandarne skola för ett extrainkallat möte. Samma rektor som bara några timmar tidigare avböjde att kommentera Eriks framtid, förklarade att det plötsligt fanns plats för Erik till hösten.

Mamman är glad över beskedet. Hon känner sig lugn över att hennes son får en ny chans och vet var han ska ta vägen till hösten. Men hon är kritisk till Sandarne skolas agerande.

– Varför skedde det inte tidigare? Att det här händer beror bara på att jag vände mig till pressen, säger mamman.

Fotnot: Erik heter egentligen något annat.

Mer läsning

Annons