Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skolan klarar inte att ta hand om alla elever"

/

Bergviksskolan har fått ett löfte om resursförstärkning för att komma till rätta med problematiken kring vissa elever.

Men enligt den knivskurna läraren finns det bara en riktigt bra lösning – att återinföra de särskilda undervisningsgrupperna.

Annons

Läraren som under måndagen blev knivskuren av en elev när han gick in och försökte avstyra ett bråk, säger att han mår bra efter omständigheterna.

Trots skadan i armen arbetar han som vanlig. Men han har många synpunkter om det som hänt på skolan under den senaste tiden.

- På sätt och vis var det ju bra att jag blev knivskuren, nu ska vi ju få mer resurser. Det har vi väntat på länge.

Vad resursförstärkningen kommer att bestå i vet han inte. Själv anser han att det enda rätta är att återinföra de särskilda undervisningsgrupperna där elever med speciella behov fick extra stöd och hjälp. Men i dag är Marmavallens skola avvecklad och Östanbogruppen under avveckling.

- Skolan klarar helt enkelt inte av att ta hand om alla elever. Det kommer alltid att finnas de som behöver ett extra stort stöd, som behöver andra förutsättningar för att klara av utbildningen. Det finns elever som är så stökiga att de skrämmer en hel skola. Och så kan det inte vara.

Han säger sig inte ha något emot inkludering, men menar att skolan kan hamna i situationer framöver då de kanske måste ha poliser i korridorerna och videobevakning för att komma åt det bråk och groll som sker under raster och håltimmar.

- Vi har assistenter här på skolan, men de kan inte hålla reda på allt. Det är därför jag tycker att de särskilda undervisningsgrupperna ska återinföras.

Omplaceringar av elever ser han inte som något bra alternativ. Då löser man inte problemet, utan flyttar på det.

Mer läsning

Annons