Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapar djur från hela världen

/
  • Sandra Moberg drömmer om en framtid som konstnär.
  • Sandra hoppas att många kommer till utställningen och blir intresserade av hennes konstverk.
  • - Nu i somras fick jag en egen ateljé i garaget, det tycker jag är jättebra eftersom det blir lättare att jobba då, säger Sandra Moberg.

Att måla tavlor och gjuta i gips var något Sandra Moberg alltid hade blundat för. Men så öppnade estetprogrammets bild och formgivning hennes ögon.

Nu ska hon ha en egen konstutställning den 26 och 27 januari, under temat Djur och natur.

- Jag älskar djur och valde därför att måla dem, säger den unga konstnärinnan.

Annons

Sandra Moberg är 19 år och går sista året på estetprogrammet med inriktning bild och formgivning på Staffangymnasiet. Innan hon började gymnasiet ritade hon mest teckningar med blyerts, men så småningom väcktes hennes intresse för akryl.

- Jag trodde aldrig att jag skulle finna intresse i att måla tavlor och gjuta i gips, men tydligen så blev det så ändå, säger Sandra.

Vi träffas i bildsalen på Staffangymnasiet. På bordet framför mig står ett stort landskap i gips. Både igelkottar och ormar i keramik ligger i det målade gräset och en liten bäck rinner bredvid dem.

- På utställningen kommer man att se allt från elefanter till igelkottar och pingviner. Det blir djur från alla världsdelar. Dock kan det vara väldigt svårt att måla vissa av djuren, så det är tur att jag har google för att hitta bilder, säger Sandra.

I höstas började alla elever i årskurs 3 med ett projektarbete, och att Sandra skulle göra en egen utställning där hon målade olika djur var det ingen tvekan om.

- Jag älskar djur och valde därför att måla dem. Så enkelt är det, säger Sandra.

Konstnärligheten är ingenting som ligger i släkten. Trots att Sandras mamma tycker om att måla och hennes bror har ett intresse för manga (japanska tecknade serier), så är det bara Sandra som tagit tag i det hela och verkligen satsar.

- Nu i somras fick jag en egen ateljé i garaget, det tycker jag är jättebra eftersom det blir lättare att jobba då. Det är där jag trivs bäst och spenderar nästan all min fritid.

När Sandra har tid över extraknäcker hon på Svea bio där hennes pappa jobbar. Där säljer hon biobiljetter och delar ut popcorn. Men inför framtiden har hon andra planer.

- Jag vill fortsätta med akryl och måla ännu fler tavlor. Förhoppningsvis så söker jag in på någon konsthögskola också, säger Sandra.

Än så länge har hon inga planer att hålla ännu en vernissage, utan vill först se hur det går med denna.

- Jag hoppas att många blir intresserade av mina tavlor på utställningen och därefter vill köpa dem, det vore jättekul, säger Sandra.

Den 26 och 27 januari kan alla som vill komma och titta på Sandra Mobergs verk när de ställs ut på Köpmantorget, i en lokal bredvid Svea bio.

Mer läsning

Annons