Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skallade och sparkade - döms till fängelse

Söderhamnsmannen skallade en man och sparkade en kvinna.
Nu döms han till två månaders fängelse.

Annons

Det var i mars i år som söderhamnaren, en 39-årig man, var på en av stans krogar. I garderoben träffade han en annan man som han gick fram och bråkade med. Det hela slutade med att 39-åringen skallade mannen i pannan. Enligt den skallade mannen var det en rejäl smäll och det gjorde ont. Han blev yr och fick en bula i pannan.

39-åringen har nekat till brott. Han har sagt att han träffade den andra mannen på krogen, men att han aldrig rörde honom.

Vittnen styrker dock den skallade mannens historia, och tingsrätten anser att 39-åringen gjort sig skyldig till misshandel.

Senare samma kväll satte sig 39-åringen i baksätet på en bil utanför krogen. I bilens passagerarsäte fram satt en kvinna. Under bilfärden blev de osams, och 39-åringen skrek åt föraren att stanna bilen. När bilen stod stilla hoppade 39-åringen ut, slet upp framdörren till passagerarsätet och sparkade kvinnan i ansiktet.

Kvinnan klev ur bilen för att konfrontera 39-åringen, och fick då ännu en spark mot sig, som den här gången landade på armen.

39-åringen har sagt att han endast har svaga minnesbilder från händelsen. I förhör har han sagt att han möjligtvis tryckte en fot mot kvinnans axel.

Tingsrätten bedömer att kvinnans historia stämmer. Hennes beskrivning av det som hände stöds dokumentation av hennes skador.

Föraren och en annan man som satt i bilen har hörts som vittnen, och de styrker kvinnans historia.

39-åringen anses även i detta fall skyldig till misshandel.

Han får nu avtjäna ett två månader långt fängelsestraff.

Mer läsning

Annons