Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista soppan serverad

/

Peter Getz var siste man ut i höstens musiksoppa. Och den siste i nuvarande tappning.

Några soppor med musik är ännu inte inplanerade till nästa år.

Annons

Höstens musiksoppor är ett samarbete mellan kommunen och Musik Gävleborg, men det samarbetet kommer inte att fortsätta till våren.

- Vi hoppas på fler soppor och vi kommer att jobba för att det blir något liknande nästa år. Men hur det blir vet jag inte, säger Kultur- och fritidschef Anders Uddén.

Samarbetet med Musik Gävleborg har möjliggjort satsningen på lite dyrare artister. Kommunen köper in produktionerna till ett subventionerat pris.

Om det blir en fortsättning är tanken att det i stället blir ett enklare arrangemang med fler lokala och regionala artister för att få ekonomin att gå ihop, enligt Anders Uddén.

Ett sextiotal tallrikar med rykande saffransgul soppa glädjer musikhungriga lunchgäster när Peter Getz äntrar scenen. Jazzstuket gillas av de flesta. Inga-Lill Åkerblom och Inga-Lill Frunck är inget undantag.

- Det här är trevligt. Och jag hoppas på en fortsättning. Jag gillar idén med lokala artister. Det finns så många duktiga musiker i Söderhamn som behöver komma fram, säger Inga-Lill Åkerblom.

Väninnan Frunck håller med.

- Vi brukar gå på soppluncherna. De är trivsamma och det är ett billigt nöje.

Mer läsning

Annons