Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHOF: Bättre än någonsin

/
  • Två unga grabbar, Magnus Larsson och Joel Nyman, och ett fyrtiotal symfoniker i SHOF bjöd på en fantastisk konsert.

SHOF, Södra Hälsinglands Orkesterförening, går från klarhet till klarhet, konstaterar Berndt Häggbom, som hörde orkesterns konsert i Söderhamns teater på söndagen. Dessförinnan hade de spelat i både Alfta och i Bollnäs.

Annons

Det är lika bra att säga det på en gång: så bra har jag aldrig hört SHOF. Det var helt enkelt imponerande!

Det var alltså en konsert i Söderhamns teater på söndagseftermiddagen under superb ledning av den unge dirigenten Magnus Larsson och med Joel Nyman som solist.

Läs mer: Hårt slit ger resultat

Konserten öppnades som sig bör med en ouvertyr, Mozarts Enleveringen ur Seraljen. Utmärkt dirigerat och utmärkt spelat.

Konsertens huvudinslag, Max Bruchs konsert för violin och orkester g-moll opus 26. Det var så enastående spelat av både orkester och solist att jag saknar ord för att helt täcka detta fantastiska musicerande. Jag vet folk i publiken hos vilka tårarna rann under hela violinkonserten. Efter flera inropningar spelade Joel ett långt virtuost extranummer, Eugène Ysages Solosonat nr 6. Utan tvekan har Joel Nyman en lysande framtid som violinist.

Det avslutande verket, pappa Haydns Symfoni nr 104, D-dur, "Londonsymfonin. Musik med glädje.

Magnus Larsson är född 1992 och har gått olika musikutbildningar i Danmark. För närvarande går han utbildning i orkesterdirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Joel Nyman , som kommer från Bollnäs, går nu solistutbildningen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.

En synpunkt angående orkestern: det är inte mindre än tio förstaviolinister och åtta andra, så det skulle behövas ytterligare några kontrabasar för att få ett mera bastant, förlåt vitsen, fundament för orkestern.

Läs mer: Feststämning med SHOF

Förra höstens konsert: På kryss med SHOF

Mer läsning

Annons