Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill hylla Estelle i fullmäktige

/

Men Sverigedemokraternas fråga om fyrfaldigt leve för prinsessan tas inte upp eftersom den är felaktigt ställd.

Annons

Sverigedemokraten Kenneth Thuring vill att kommunfullmäktige ska hylla den nyfödda prinsessan Estelle. Han har därför skickat en fråga till fullmäktiges ordförande John Staffas där han undrar om det är möjligt att hela fullmäktige gemensamt reser sig upp och utbringar ett fyrfaldigt leve till prinsessans ära.

- När det blir större händelse tycker jag att man kan uppmärksamma det, så brukar vi göra när någon i fullmäktige fyller år och det är trevligt tycker jag, säger Kenneth Thuring.

Enligt Kenneth Thuring har kommunjurist Torbjörn Strömer ringt upp honom och meddelat att frågan inte kommer att behandlas eftersom det inte rör sig om en kommunal angelägenhet.

- Det känns lite småaktigt, säger Kenneth Thuring, som tror att beskedet påverkats av att frågan kom just från Sverigedemokraterna.

Enligt kommunjurist Torbjörn Strömer är det enklare än så. Frågan är helt enkelt felaktigt ställd.

- Som ledamot i fullmäktige har man en rad olika verktyg till sitt förfogande. I det här fallet riktade han en så kallad "enkel fråga" till fullmäktiges ordförande. Det gör man om man vill ha upplysningar om hur de kommunala förvaltningarna sköts. Vad han är ute efter i det här fallet är en begäran om att fullmäktige ska göra någonting och den rättigheten har inte en enskild ledamot, säger Torbjörn Strömer.

Mer läsning

Annons