Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saras nya skafferi

/

Den andra advent, öppnar Sara sitt skafferi i gamla Kurirenhuset.

Där kommer hon att sälja när- och Kravodlade skafferiprodukter.

Annons

I tretton år jobbade Sara Pålbrant som banktjänsteman. Men efter att ha fått barn och 40-årsdagen närmade sig med stormsteg började hon tänka om.

- Jag har alltid varit intresserad av kost och hälsa och helt plötsligt kändes det som om jag ville göra någonting annat, säger Sara.

Så hon surfade runt bland olika utbildningar och fastande till sist för Axelsons, nordens största och äldsta skola inom massage, friskvård och kroppsterapier.

- Det var en distansutbildning, så vissa helger var jag i Stockholm, men den mesta av tiden har jag lagt ner på hemmaplan, säger Sara.

Den 17 juni i år var hon färdigutbildad kost- och näringsrådgivare. Men vad skulle hon nu göra? Att bara erbjuda kunderna de tjänsterna kändes inte helt rätt. Hon ville ha en butik också.

I dag har hon hyrt hörnbutiken i gamla Kurirenhuset mitt emot Statt och där ska hon förverkliga sina drömmar.

- Jag kommer att sälja skafferiprodukter – mjöl, gryner och andra torrvaror. Produkterna kommer att vara när- och Kravodlade. Själv har jag alltid velat veta vad jag och övriga familjen stoppar i sig, säger hon samtidigt som hon visar oss runt i lokalerna.

Fortfarande återstår en hel del att göra, men den andra advent, på skyltsöndagen ska allt vara klart. Då är det premiär för Saras skafferi.

Och samtidigt som kunderna kan inhandla nyttiga produkter erbjuds de även hjälp med kostrådgivning.

- Det finns många som vill starta om sina liv, som vill gå upp eller ner i vikt och må bättre. Det kan jag hjälpa till med, utan att gå efter några speciella metoder dessutom. Med bra råvaror klarar man sig långt.

Tanken är att hon ska träffa kunderna två gånger, den ena för att få veta mer om personen och dennes önskemål, den andra för att lägga upp ett bra kostprogram.

Senare i vinter tänker hon starta hälsokurser för företag också. Då kommer Sara att föreläsa om vikten av att äta rätt och röra på sig.

Mer läsning

Annons