Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sarah tar över SSU

/

SSU Söderhamns nya ordförande heter inte Wigren eller Gard i efternamn och har inte några politiker i den närmaste familjen. Hon fastnade för politiken efter en tacokväll.
– Det är jätteroligt att känna att man kan påverka här i Söderhamn och bedriva politik på riktigt, säger Sarah Häggdahl, 18 år.

Annons

– Jag blev faktiskt värvad av en Gard, Pontus. Vi gick på Stenbergaskolan tillsammans. Han hade försökt värva mig jättelänge och så en dag sade jag okej för de skulle bjuda på tacos, säger Sarah Häggdahl.

Suget efter tacos lade sig så småningom men då hade hennes politiska intresse växt och Sarah blev en korrekt siffra i SSU:s medlemsstatistik.

– Det är roligt att hänga med SSU:are och partiet. Det är jätteroligt att känna att man kan påverka här i Söderhamn och bedriva politik på riktigt, säger Sarah Häggdahl.

Hon vill vara med att förändra och är bland annat ersättare i socialnämnden.

Det viktigaste i samhället att arbeta med är jämställdhet, tycker Sarah Häggdahl. Löneskillnader och könsfördelningen bland bolagscheferna gör att Sara tycker kvotering ska användas vid intagningar till utbildningar och tillsättande av tjänster.

– Ja, jag tycker faktiskt kvotering är ett bra sätt att uppnå jämställdhet men det är synd att det ska behövas.

I Söderhamn finns många ungdomsfrågor att arbeta med. Sarah Häggdahl är nöjd över att kollektivtrafiken nu är kostnadsfri för ungdomar för det är något som SSU slagits för men det finns mer att göra.

– Just nu är det att få ungdomar att engagera sig och vilja satsa på Söderhamn och inte bara tänka på att det är dåligt här. När jag var liten tyckte jag också att det var jättedåligt att bo här och ville bara flytta härifrån.

Sarah Häggdahl bor för närvarande i Gävle men är ofta i Söderhamn för möten och besök. Efter gymnasiet planerar hon att flytta tillbaka för ett sabbatsår.

Mer läsning

Annons