Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlade krafter inför SM-veckan vinter

Artikel 2 av 268
Vinterveckan 2017
Visa alla artiklar

Det finns många frukter att plocka under ett arrangemang som SM-veckan vinter 2017. Men också många grenar som ska samarbeta. På onsdagen samlades medverkande för att berätta om sin syn på saken.

Annons

Alla verkar överens om att kommande storarrangemanget SM-veckan vinter 2017 är ett gyllene tillfälle att inte bara uppleva bra idrott utan också visa att Söderhamn kan tävla i grenar som service, upplevelser och shopping. Under en träff i Rådhuset gav några intressenter från föreningsliv, politik, arrangörer, media och regionen sin syn på det kommande arrangemanget.

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) berättar om hur han ser två områden där Söderhamn kan spänna musklerna – det geografiska läget och förmågan att samverka inom olika verksamheter och intressen.

Sören Calleberg, projekteledare för arrangemanget, ger en lägesrapport från sin horisont. Arbetet pågår och kommer att pågå bland annat med att förankra SM-veckan vinter i Söderhamnsbornas medvetande.

– Alla har inte riktigt klart för sig vad det är, där har vi ett jobb att göra, säger Sören Calleberg.

Se också: Tussilago, blåsippor och en barkhög – här är grundplåten till Vinterveckan

Torbjörn Nordvall, pressansvarig för SM-veckan vinter.

Ord som samverkan och möjligheter förekom ofta men det framkom också att läxan är gjord efter tidigare arrangemang som friidrotts-SM i somras.

– Ett jättebra arrangemang på arenan, men nere på stan syntes det knappat att det pågick. Det kommer det att göra nu, säger Söre Calleberg.

Se också: Stort intresse bland förbunden för SM-veckan i Söderhamn

Olika intressenter i SM-veckan gav sin syn på saken.

Den här gången är fler med på banan tidigare, det visade inte minst tisdagens möte. Inte bara idrottare ska tälja guld kommande vinter.

– Vi hoppas att det här ska utveckla Söderhamn. Att SM-veckan blir ett medel snarare än ett mål, säger Sören Calleberg.

FAKTA:

2015 var Örebro värd för SM-veckan, då kom 52 000 besökare för att titta på 24 tävlingar. Året innan hade Piteå 42 000 besökare.

Omsättningen i Örebro 2015 var 34 miljoner kronor.

Tävlingarna nämndes i 2 162 artiklar.

SVT direktsände 81 timmar och 15 minuter och beräknas ha haft nästan 38 miljoner tittare.

Alla artiklar i
Vinterveckan 2017