Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabotage mot fartkamera

/

Under helgen har någon saboterat en av fartkamerorna på riksväg 50. Bultarna i kamerastolpens bottenplatta har lossats så att kameran hamnat på marken.

Annons

Den saboterade fartkameran var uppsatt på riksväg 50 strax innan avfarten till Mohed. Så sent som i fredag krockade en personbil med en lastbil inte långt därifrån. Trots det finns det uppenbarligen någon som inte tycker att det behövs någon fartkontroll på sträckan.

- Jag är lite luttrad men man blir ju trött på dem som håller på med sådant här. Det är väl den typen av människor som hyser agg mot vad de upplever som ett "store bror ser dig"-samhälle, säger Erik Stigsmark, teknisk förvaltare på Trafikverket.

Han lovar att kameran inte kommer att vara satt ur spel särskilt länge. Från Trafikverkets sida har man som policy att åtgärda sabotage mot fartkameror snabbt, för att vandalerna ska inse att det inte lönar sig att försöka förstöra dem.

- Nu är det semestertider vilket gör att det kan ta lite längre tid än vanligt. Men inom någon vecka ska det vara åtgärdat, säger Erik Stigsmark.

Sabotaget kommer att polisanmälas som skadegörelse.

Mer läsning

Annons