Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så sökte niorna till gymnasiet

/
  • 228 Söderhamnsungdomar vill slå upp böckerna i Staffangymnasiet i Söderhamn till hösten.

Intresset för teknik och el ökar medan samhällsvetenskap och bygg backar, visar blivande gymnasisters val till Staffangymnasiet.

Annons

228 Söderhamnsungdomar vill slå upp böckerna i Staffangymnasiet i Söderhamn när det ringer in höstterminen 2012. Det program som lockat flest elever att kryssa i förstahandsrutan är Teknikprogrammet med 33 sökande.

Även Omsorgsprogrammet är nära en fördubbling med 21 sökande inför hösten jämfört med elva sökande i fjol.

För andra program visar niondeklassarna minskat intresse. Där märks Samhällvetenskapsprogrammet som får 16 ansökningar 2012 jämfört med 36 ansökningar i fjol, och Byggprogrammet som går från 27 sökande 2011 till 16 i år.

Valet gjordes på webben i februari och där hittas ett preliminärt resultat under vecka 15. Omval får göras fram till 11 maj och runt 1 juli är den slutliga antagningen klar. I slutet av samma månad sker reservantagningen, en löpande antagning till de platser som blir lediga när någon tackat nej till sin plats.

För de program där antalet sökande inte når det rekommenderade antalet platser finns en smärtgräns. Var den hamnar bestäms senare av antagningsrådet. Estetiska programmet, musik, och Industritekniska programmet genomförs oavsett antal sökande.

Mer läsning

Annons