Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så firar Linus Larsson jul

/

Linus Larsson minns både klappen med stort K och sönderstressade jular i restaurangkök. Nu försöker han mysa med familj och släkt.
– Jag tycker att julen är barnens tillställning.

Annons

Linus Larsson ser fram emot ett julfirande med familjen och tjocka släkten, som han säger. Plattsättaren som gick segrande ur tävlingen Hela Sverige bakar, ser julen främst som barnen högtid. Det är också från barndomen han plockar ett julminne som gnistrar lite extra. Enligt en undersökning slutar svensken tro på tomten vid åtta års ålder och Linus Larssons minne hittas i den tid då han fortfarande glodde storögt på den skäggige julklappsutdelaren.

– Jag var kanske sju år hemma hos mormor i Landafors och jag fick Nintendo 8-bitars som mamma och pappa köpt från Videoteket när de bytte uthyrningsenheter. Super Mario och Ice Climber. Det var höjdpunkten i många år minns jag, säger 35-åringen.

Läs också: Linus Larsson har bråda dagar med bak-boken

Har du bra minnen från jular som gått?

– Både och. Jag har ju jobbat som kock i många år och då var julen värsta tiden. Då hatade man den. Det var superstressigt och alla man serverade var stressade, då var det svårt att hitta glädjen. Nu är det annat sedan jag bytt yrke och fått barn. Men det är fortfarande rätt hektiskt och jag hade gärna beställt en biljett till värmen. Men man får tänka på att det är barnen som ska ha roligt.

Vad betyder julen nu?

– Det är barnens tillställning. Det blir många middagar hit och dit och visst är det roligt att träffa släkt och folk man kanske inte ser så ofta.

Läs mer: Glöggtest med mästerbagaren Linus Larsson: "Glögg hör vintern till"

Hur firar ni?

– Hos syrran i Ljusne, med familj och släkt. Vi kör knytkalas, man får en lista med sånt att ta med.

Vad bidrar du med?

– Revbensspjäll och bröd. Sedan ska vi ha ett dessertbord också, så det blir något sött, men vad har jag inte bestämt än.

Om du får bestämma budskapet, vad ska julen stå för?

– Oj, svårt. Glädje, värme och tacksamhet kanske. Kärlek.

Mer läsning

Annons