Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runt 700 besökare på första marknadsdagen

/
  • Två gånger har Bertil Andersson lyckats pricka gapet på förbipasserande hundar med korvslantarna han bjuder på. Den här dagen blev det dock ingen träff.
  • Emma Eriksson och dottern Olivia Levin kom från Stockholm för att gå på marknaden.
  • Sandra Jonsson och Thea Jonsson Hakala från Söderhamn spelade på chokladhjulet.
  • Runt 700 besökare kom första kvällen, och det såg inte ut att minska under lördagen.

På fredagen inleddes den tre dagar långa marknaden i Bergvik. Med runt 700 besökare redan första kvällen blev det en lyckad upplaga, tycker marknadsgeneralen Kent Siggstedt.

Annons

Väderprognosen hade förutspått regn under helgen, men på lördagsförmiddagen sken solen över Bergviksmarknaden. Strax efter lunch var det ett myller av människor bland karuseller och knallar på området. Under fredagskvällen spelade Streaplers och det visade sig vara en lyckad bokning.

– De drar mycket folk, det var mellan 700 och 750 personer här. Så länge vädret håller i sig så är det bra, säger marknadsgeneralen Kent Siggstedt.

Bland karusellerna fanns Emma Eriksson och dottern Olivia Levin som precis åkt i en flygplanskarusell tillsammans. De bor i Stockholm, men Emma Erikssons mamma kommer från Bergvik och därför har hon besökt marknaden varje sommar.

– Jag har varit här sedan jag var liten. Då tyckte jag nog bäst om att gå bland stånden, men nu är det förstås karusellerna som är roligast, säger hon.

Runt 35 knallar kom till marknaden. En av dem är Bertil Andersson som jobbar för Vild-Hasse med att sälja korv. Han har jobbat som knalle i många år nu. Det är långa säsonger, som ofta sträcker sig från februari till november.

– Som jobb kan man inte se det, för då skulle man ha gått in i väggen för längesedan. Det är en livsstil, säger Bertil Andersson samtidigt som han vant bjuder intresserade kunder på de olika korvarna han har med sig.

Leon Obbens är två och ett halvt år och besöker Bergviksmarknaden för allra första gången. Han och hans familj flyttade från Holland till Vannsätter för ungefär en månad sedan.

– Det är jättebra! Det är roligt för Leon att vara här, säger hans pappa Jordi Obbens.

Mer läsning

Annons