Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ringa klingar av Draupner

/

På fredag spelar folkmusikbandet Draupner på Ringa Gård i Norrala. Det är premiär för musikuppträdanden på glasscaféet som öppnade förra året.
– Vi vill ha dans, musik, föreläsningar och allt möjligt här i Ringa, säger Ida Frid, caféägare.

Annons

En tupp gal när man kör in på uppfarten till Ringa Gård. På fredag kommer det att klinga av skönare toner när folkmusikbandet Draupner uppträder. Det blir det tjugoårsjubilerande bandets första spelning i Söderhamnstrakten på många år.

– Vi hade en idé redan från början om att ha musikuppträdanden här på gården när vi öppnade caféet, säger Ida Frid.

Både hon och hennes sambo Mathias Tallroth är lite av mångsysslare. Ida jobbar även som fotograf och Mathias vikarierar som lärare. Men att sälja lägenheten i Stockholm och flytta till Hälsingland var inget svårt val. För Ida, som är uppvuxen i Trönö, var det harmonin och den avslappnade attityden som lockade.

– Visst kan vi sakna storstadspulsen men vi ville kunna göra något tillsammans som familj. Nu kan barnen springa här på gården medan vi står i caféet, säger Ida.

Det har varit en lite halvtrög start på verksamheten. Specialiteten med att servera olika kakor och glasskombinationer verkar ha gått hem hos gästerna men säsongen är kort. Uppmuntrande är att byborna i Ringa är så positiva till caféet.

– Våra grannar har varit helt fantastiska. Och så kommer barnen i byn och spenderar sin veckopeng på glass, säger ida och skrattar.

Scen och bänkar är färdigbyggda men det är vädret som avgör om fredagen blir en succé, tror Ida.

– Regnar det så flyttar vi in konserten i ladan. Alla kommer att få plats.

Hon hoppas att Draupner blir starten för många fler kulturella uppträdanden och händelser på gården.

– Vi hittar hela tiden på fler sysselsättningar för oss än vad vi egentligen hinner med, säger Ida, som även har bokat in att världsmusikgruppen re:Bolingo ska spela i augusti.

Mer läsning

Annons