Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang i blåsväder

Orimliga löner och brister i redovisningen ledde till att en restaurang i Söderhamn skönstaxerades. Ägaren överklagade men blev nekad i Förvaltningsrätten.

Annons

Restaurangägaren hade enligt åtalet inte betalat sina arbetsgivaravgifter fullt ut. Skatteverket har vid ett antal tillfällen granskat de anställdas anställningsavtal, där framgick att den genomsnittliga timlönen för en heltidsanställd var 55,50 kronor. En granskning av personalliggaren visade att antalet arbetade timmar inte stämde överens med avtalet. Totalt hade 132 korrigeringar gjorts och enligt Skatteverkets bedömning handlar det inte om administrativa misstag. Det fanns även opåskrivna anställningsavtal.

Ägaren påstod att de anställda hade godkänt sina löner. Han hävdade också att personalliggaren inte är underlag för löner utan används för redovisning av närvaro och att det inte finns något förbud att ändra i den om det skett ett misstag. Enligt ägaren behövs heller inte några anställningsavtal och det spelar ingen roll om de har vissa formella brister.

Skatteverket har vid en omprövning beslutat att inkludera ytterligare arbetsgivaravgifter i åtalet och Förvaltningsrätten nekade restaurangägarens överklagan.

Mer läsning

Annons