Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rea" på aktiemarknaden

/
  • Rolf Jonasson följer aktiemarknaden med stort intresse. Han köpte lite oljepapper på torsdagen. Det är billigt nu. Han tror däremot inte på lotterier.

Rolf Jonasson, Bergvik, gjorde alldeles rätt när han handlade aktier på torsdagen. Det är nu det går att handla till "reapris".

Annons

Rolf Jonasson, 63, kallar sig själv för småhandlare i aktier. Han är inte alls uppe i samma klass som sin pappa. Men en del placeringar har det blivit, omkring tiotalet. Senaste köpet gällde en del papper i olja.

Och regelbundna investeringar var också vad Handelsbankens expert Erik Ryhed, bördig från Bollnäs, rekommenderade vid sin börsinformation på Cfl, på torsdagen. Ett 50-tal personer fanns på plats.

Det som ligger nära i tiden brukar kunna överblickas, men i börsernas skakiga värld är det tvärtom:

- Vi går mot en turbulent höst. Men på sikt ser det ändå relativt bra ut, tyckte Erik Ryhed.

Trots oroshärdarna USA och delar av Europa är han hoppfull om tillväxtregionerna Ryssland, Asien och Norden.

Han fick lite bannor av Rolf Jonasson för att Afrika inte fanns med i hans globala utblick, men försvarade sig med att uppgången där var från en låg nivå och att det finns få börser att handla på.

- Jag visste det mesta redan, men det var bra att få bekräftat att jag gjort rätt. Jag är bara lite orolig för att dom inte vill med på tåget i Afrika, sa Rolf senare, över en kopp kaffe.

Mer läsning

Annons