Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådhuskondis har potentiell köpare

/
  • Rådhuskonditoriet är av intresse för söderhamnaren Mats Olsson.

Efter en lång väntan träder en spekulant fram. Mats Olsson från Söderhamn vill köpa byggnaden där det anrika Rådhuskonditoriet ingår – under förutsättning att någon arrenderar själva kaféet.

Annons

Sedan i april har Mats Olsson från Söderhamn funderat på att köpa fastigheten på Oxtorgsgatan 21 där Rådhuskonditoriet har huserat. Kaféet har stått tomt sedan slutet av februari då de förra arrendatorerna lämnade för en flytt till Stockholm. Det var först under tisdagen som Mats Olsson fick kännedom om Facebookgruppen Rädda Rådhuskondis Söderhamn, där han samma dag frågade om någon vill arrendera kaféet.

– Jag tänkte att nä nu måste jag ju göra något, säger han.

Han har haft kontakt med mäklaren Jan Färnstrand, besökt byggnaden och pratat med banken. Det enda som saknas för att Mats Olsson, som just nu jobbar på Söderhamn Eriksson, ska bli fastighetens nya ägare är ett lån och därmed ett arrendeavtal.

– Banken kräver att jag har ett arrendeavtal på kaféet för att jag ska få ett lån, säger han. Men det är inte lätt att få någon att skriva på ett avtal för en byggnad man inte äger än.

Själv planerar Mats Olsson att flytta till lägenheten i fastighetens övervåning, men den största anledningen till att han vill köpa byggnaden är att han vill bevara konditoriet.

– Kafédelen är underbar. Allting utom porslin finns där, så det är bara att gå in och slå på lyset och köra i gång, säger han.

Hans vän projektledaren Frida Olsson har dock fått honom att tänka utanför boxen.

– Hon säger att jag inte bara kan fokusera på kaféet. Man kan ha vinprovning i källaren och göra hela byggnaden till ett event, säger Mats Olsson.

Om ingen vill arrendera hos honom, kommer han inte kunna köpa fastigheten. Den kostar omkring fyra miljoner kronor.

– Det skulle kännas väldigt vemodigt. Jag vill ha kvar Rådhuskondis i stan, säger Mats Olsson.

Mer läsning

Annons