Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningen förhyresgästerna

/
  • Karin Ellström med sonen Tobias är glad att danskarna sålt till ett lokalt fastighetsbolag.

Länge har lägenheterna i två hus i Stugsund stått helt utan underhåll.
Men nu verkar hyresgästernas helvete vara över. Ett lokalt bolag har köpt fastigheterna och lovar ta hand om dem.

Annons

De senaste åren har varit tunga i husen på Strandgatan och Rådmansgatan i Stugsund. Det danska företag som ägt de två hyreshusen har struntat helt i att ta hand om dem, och de boende har inte kunnat få tag på hyresvärden. Porten har inte gått att låsa, snön har inte blivit skottad och vissa lägenheter har börjat mögla på grund av fukt. Bland annat.

Men i torsdags fick de boende ett papper med information om ett nytt konto att sätta in hyran på. För nu har Söderhamnsföretaget Stenhus AB köpt fastigheterna. Bolaget leds av Söderhamnsprofilen Lennart Hammarsten, och äger många hus i centrala Söderhamn, både bostäder och lokaler.

- Jag tror att det kommer att bli bra. Jag känner Lennart, han är en jättetrevlig människa, säger Karin Ellström som trivs mycket bra i sin lägenhet.

Söderhamns-Kuriren har sökt företrädare för Stenhus under fredagen, utan att lyckas. Men till tidningen Hem&Hyra säger Lennart Hammarsten att han är nöjd med affären, och investeringen som långsiktig:

- Eftersom jag är lite halvkändis här i stan vet hyresgästerna vem jag är och flera har hört av sig och är positiva till att vi tar över.

Han lovar att underhålla husen.

Mer läsning

Annons