Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt ska stärka kvinnligt företagande

/
  • Projektledaren Ann-Christine Langselius håller upp den enda informationsbroschyren man hade tillgänglig.

Möjligheter att utvecklas och att nätverka, personlig coachning och en middag med landshövdingen. Det var argument som presenterades för att locka kvinnliga företagare till ett nytt projekt.
– Tanken är att stärka er som enskilda företagare, sade projektledaren Ann-Christine Langselius.

Annons

Under hösten startar Affärsutvecklingsprojektet som har till syfte att stärka och utveckla kvinnligt företagande i länet. Det är ett av tre projekt som fokuserar på kvinnlig företagsamhet. Tillväxtverket betalar, Region Gävleborg ordnar och tre företag driver projekten under två år.

Den senaste veckan har informationsmöten hållits runt om i länet, med varierande intresse. Till mötet i Bollnäs hittade ingen kvinnlig företagare. När turen i går hade kommit till entreprenörsstarka Söderhamn dök det upp tre stycken.

– Vi letar kvinnor som brinner för utveckling, sade Ann-Christine Langselius.

Hon förklarade att arbetet främst sker i grupper och att sammansättningen därför är viktig. För att få en av de 25 platserna måste man skriva en ansökan med tillhörande cv innan det är dags för nästa steg, en intervju.

Viktigast är inte att skriva det bästa personliga brevet, utan att man har "rätt" bakgrund. Det betyder att deltagare från olika branscher delas in i samma grupp.

– Vi ser helst en icke-homogen grupp. Vi har upptäckt att det ger mer växtkraft, säger projektledaren Ann-Christine Langselius.

Erfarenheterna som företagare från olika branscher tar med sig kan betyda mycket för andra. Inom projektet finns tillgång till flera experter, från affärsjurist till cancerforskare. Men mycket tror projektledningen går att lösa inom grupperna.

– Om kompetensen finns inom gruppen behöver man inte köpa in den, säger Ann-Christine Langselius.

Mer läsning

Annons