Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO vill ha en boulelokal

/
  • Ola Källman, till vänster i bild, Yvonne och Kjell Andersson tycker att det är bedrövligt att det inte finns inomhusbanor för vinterns boulespel.

Det finns inget ställe för inomhusboule sedan kommunen tog bort banan på Verkstäderna i fjol.

Annons

I december önskade PRO Samorganisation en ny boulelokal genom en skrivelse till kommunen. Kultur- och samhällsförvaltningen beslutade då att förslag om lokal och finansiering av inomhusboulebana bör komma från PRO. Något konkret förslag har föreningarna inte i nuläget.

– Alla sex föreningar har försökt påverka kommunen att ordna ett ställe där vi kan vara och spela. Vi betalade 20 kronor per man på Verkstäderna, så stället får ju intäkter, säger boulespelaren Lennart Stjernberg.

Sedan februari finns en bana på Variant i Bergvik, men där kloten rullar för lätt och de måste lägga in grus i lokalen för att kunna spela, förklarar Ola Källman. Men det är inte tillåtet eftersom de inte hyr lokalen löpande utan en månad i taget. Kommunen är positivt inställd till en boulebana, enligt kultur- och fritidschef Anders Uddén.

– Ja, om man kan hitta en lämplig lokal och föreningarna och kommunen kan bidra med varsitt genom föreningssamverkan. Då kanske vi kan hitta en lösning tillsammans, säger han.

Mer läsning

Annons