Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO-föreningarna gjorde upp i Bergvik

/

Solen lyste över Bergviksparken när Söderhamns PRO-föreningar gjorde upp om vem som har kommunens bästa boulelag.

Annons

Det är full aktivitet i Bergviksparken. Kloten flyger, det mäts och det räknas. Skratten ekar över grusplanen och lagen ger varandra gliringar.

Redan i maj inleds tävlingssäsongen för Söderhamns sex PRO-föreningar. Man tävlar om ett vandringspris och vinnaren går vidare till Hälsingefinalen som spelas i Bollnäs.

– I år är det redan klart att Söderala–Marma vinner. Alla resultat har gått deras väg. Tidigare år har det varit spännande hela vägen in i finalen, säger Lennart Stjärnborg som är arrangör.

Finalen i Bergvik är enda gången samtliga föreningar träffas och spelar samtidigt. Alla vill vinna men fikat och samtalen verkar minst lika viktiga.

– Det är gemenskapen som är det härliga. Många här skulle annars bara sitta ensamma hemma. Det här är ett roligt sätt att träffas på och man får dessutom lite motion, säger Ola Källman som är lagledare för Söderala–Marma.

Årets seger blir föreningens tredje och i och med den inteckningen får de behålla vandringspriset.

– Ja det är stort, men nu åker vi på att fixa fram ett nytt pris till nästa år, säger Ola Källman med ett skratt.

Han förklarar Söderala–Marmas framgångar med att det finns ett stort intresse i föreningen.

– Vi har mycket folk att välja mellan. Vi ska ha åtta spelare till varje match och det har nästan inte spelat någon roll vilka spelare jag har skickat så har vi vunnit, säger han.

Söderala–Marma besegrade tvåan Ljusnegruppen även i finalen och är värdiga vinnare. Lennart Stjärnborg är nöjd med årets arrangemang.

– Allt har fungerat jättebra och det är väldigt fina banor här i Bergvik, säger han.

Mer läsning

Annons